www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS

 [ELBICHO]

ELBICHO

Elbicho Elbicho
Tornar Tornar 

Enviar a un amic Enviar a un amic 
 
  Elbicho Elbicho

 

DOSSIER Abril 2004
de Mono Lo

 

Elbicho
Elbicho

  Dossier

  Discografia

  Col·laboracions destacades

  Notícies

  Foro

  Entrevistes

  Vídeos

  Fotos

  Contacte & Management

  Artistes relacionats

  Enllaços

el Chango

  Portada

  Editorials

  Artistes del Chango

  Fotos

  Vídeos

  TV

  Discos del Chango

  Concerts

  Notícies

  Konsciència Social

  El Catàleg

 · iTunes

  Els Changuit@s

 · Foros, Chat, Mailing list

  Ràdio

  Castellano

  Français

  Italiano

  English

  Contactar

  Donatius

Cercar




Bichito era un palo todo flaco y mal arregladito
Pero estaba algo cansado
Harto de andar solito....
Así que se movió y se abrió la mente
Y ahora Bichito es todo un Bicho
Que liga con el jazz o la rumba
Desde que va por el lado más salvaje.


En dos anys, el grup El Bicho s’ha consagrat com una de les principals apostes del mestissatge flamenc, a base de molts concerts i d’una aposta musical atrevida, no només als escenaris de tota Espanya sinó als de tota Europa, des de Paris fins a Estocolm. Un no pot fer-se el sord davant el fantàstic treball que actualment està fent el grup i el seu equip promocional (El Caimán Producciones de València realitza tant un management excepcional com també la producció portada a terme per Droeastwest (Andy Chango, Extremoduro, Hombres G, Jarabe de Palo, Palo Seko, La Cabra Metálica,…). És tota una garantia de mitjans ficats a disposició de la banda. Hem hagut d’esperar quasi 200 concerts per poder tenir una gravació a les nostres mans, però l’espera ha valgut la pena.

L’espai més propici per a que el flamenc acabi xerrant amb el hip-hop o l’afro-beat no sempre es troba entre olivers i cal. I la temperatura ideal per a que el flamenc inviti la rumba a un ball calorós, no només es dóna únicament al sud de la Serra Nevada.

El Bicho trenca motlles i esquemes. Es tracta d’un conjunt atípic i ric, que barreja una cultura musical moderna, plena d’instruments i de bases elèctriques, amb un cant flamenc potent i els pals més variats. Seguint la bretxa oberta per Ojos de Brujo i Mártires del Compás, ens amunt un nou “bitxet”, estrany i únic, de l’escena flamenca, barreja de poesia urbana i de nostàlgia. La banda, primer s’anomenà El Combo Flamenco”, i més tard van passar a dir-se Los Bichos, per quedar-se finalment com “EL BICHO”.

Ells venen d’aquí i d’allà. Elx, Alacant i Madrid han sigut refugis temporals d’aquests orfes del conformisme (ells mateixos el van matar i enterrar), però des de que aquests set mosqueters de la fusió descarada s’han unit, han anat passejant pels carrers de mitja Espanya.
No hi ha lloc, ni lloc al dubte: gràcies a Camarón, el flamenc no descansarà mai.
Com Cañizares, que s’atreveix a posar una flauta en un combo flamenc, com Mártires del Compás que inclou guitarra elèctrica i percussions a la seva proposta o com Ojos de Brujo que aporta un increïble baixista (elèctric) i un inventiu Dj, ells no dubten en realitzar una barreja única i molt rica d’instruments que van des de les trompetes, flautes, baix elèctric, calaix i bateria.
Pel que fa a les veus, la comparació – si s’escau- aniria més cap a Mártires del Compás que no pas cap a Ojos de Brujo. La veu de Miguel Campelloi marca un camí flamenc molt tradicional en el disc. Però a un no li ha de sorprendre quan apareixen sobtadament uns enormes scratches que sacsegen la seva cadena musical o si al mig d’un pal tranquil, interrompen uns cors que criden “Olé al toro, muerte al torero”. Han trobat l’equilibri entre la tradició flamenca i la dinàmica instrumental i inventiva dels seus components. I creix el Guadalquivir.

Tot i tenir quasi 250 concerts darrere les esquenes, el grup va haver d’esperar fins el 2003 per gravar el seu primer disc, fruit d’algunes trobades fortuïtes.
Com en els millors vins, valia la pena esperar per respirar fons els múltiples perfums, fruit d’aquesta maduració de la banda. Les trobades han jugat un paper fonamental per a la qualitat final del treball. Pel disc han contat amb la col·laboració de Jorge Pardo, Carles Benavent, Tomasito i Eva Durán.

En directe, el magnetisme de Miguel Campelloi, una aposta per la festa induïda pels vents omnipresents i la improvisació del baix elèctric, i la força de la guitarra flamenca, marca el desenvolupament del concert, on tot és possible. El grup sol provar la temperatura de la ciutat i del local abans de tocar per tal de que poc a poc vagi pujant l’ambient i la simbiosi amb el públic.

No es tracta només de fusionar la música. Els textos tradueixen una sensibilitat a flor de pell i una poesia molt emotiva. Les imatges i els records formen una part molt important de l’univers visual i musical de El Bicho, però no es tracta d’un món aturat o endarrerit sinó d’un món en interacció constant amb els seus orígens i experiències, arrelat a un profund respecte pel temps i les tradicions. Com a prova d’això, la portada del disc representa a una nina balladora de flamenc col·locada a una rentadora. Tot un programa...

El Bicho són:
Pepe Andreu : trompeta
Toni Mangas : Bateria
Miguel Campelloi : veu
Juan Carlos Aracil : flauta
David Amores : percussió
Carlos Tato : baix
Victor Iniesta : guitarra

Discografia [amunt]
Bichos   Bichos
   2002 - Maqueta
 

Elbicho   Elbicho
   2003 Dro East West - Àlbum
   comprar en iTunes
De los Malos   De los Malos
   2003 Dro East West - Senzill
 
Locura   Locura
   2003 Dro East West - Senzill
 
Elbicho II   Elbicho II
   2005 Dro East West - DVD + CD
   comprar en iTunes
Elbicho VII   Elbicho VII
   2007 - DVD + CD
   comprar en iTunes
Elbich8 de imaginar - Madrid 16/05/08   Elbich8 de imaginar - Madrid 16/05/08
   2009 Warner - Doble CD + DVD
   comprar en iTunes

Col·laboracions destacades [amunt]
RadioChango Añejo Reserva vol.I   RadioChango Añejo Reserva vol.I
   2005 RadioChango - Recopilatori
 

Corriente Vital - 10 Años   Ojos de Brujo: Corriente Vital - 10 Años
   2010 - Àlbum
   comprar en iTunes

Notícies [amunt]
  15.07.2010: Elbicho se despide - Fin de Fiesta 2000-2010 (Castellano)
  05.09.2009: Festival Cruïlla Bcn 2009
  05.09.2009: Festival Cruïlla Bcn 2009 (Castellano)
  31.03.2009: VIÑA ROCK 2009 (Castellano)
  06.05.2008: EL FESTÍN CANÍBAL PASSA AL POBLE ESPANYOL ELS DIES 27 i 28 DE JUNY
  07.04.2008: El nuevo festival de verano de Barcelona, FESTÍN CANÍBAL (Castellano)
  07.04.2008: El nou festival d’estiu de Barcelona, FESTÍN CANÍBAL
  19.02.2008: VIÑA ROCK 2008 (Castellano)
  29.01.2008: Viña Rock 2008 (Castellano)
  18.06.2007: Festival Cruïlla de Cultures 2007 (Castellano)
  01.06.2007: Exposició fotogràfica en el Ateneu Popular 9Barris
  01.06.2007: Exposición fotográfica en el Ateneu Popular 9Barris (Castellano)
  20.05.2007: Festival Cruïlla de Cultures 2007
  14.08.2006: Radio Esperanzah!... L'écoute continue ! (Français)
  19.07.2006: Festival Esperanzah! (Français)
  16.06.2006: FESTIVAL DE JAZZ SURVIVAL : 25 junio 2006 (Castellano)
  11.04.2006: Festival METROROCK 2006 (Castellano)
  04.04.2006: Fotografia musical al BAHIA
  04.04.2006: Fotografía musical en el BAHÍA (Castellano)
  08.11.2005: EL BICHO EN TU AMERIKA (Castellano)
  11.04.2005: RECOPILATORIO RADIOCHANGO AÑEJO RESERVA (Castellano)

Foro [amunt]
  El Foro de Elbicho

Entrevistes [amunt]
  Entrevista con El Bicho - 01/2005 (Castellano)

Vídeos [amunt]
  11.2007: Videoclip: Elbicho - De esconderse
  09.2007: Videoclip: Elbicho - Condena

Fotos [amunt]
  Sonderos 2010
  La Excepción y Elbicho en el I Festin Canibal
  Cruïlla de Cultures 2007 - La última noche
  ElBicho, 2004

Contacte & Management [amunt]
Mail: contratacion@elbicho.com

Artistes relacionats [amunt]
  Candelaria

Enllaços [amunt]
  www.elbicho.com
  www.myspace.com/elbich0
  www.elbicho.it

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016