www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS

 [EL KAPEL]

EL KAPEL

El Kapel El Kapel
Tornar Tornar 

Enviar a un amic Enviar a un amic 
 
  El Kapel El Kapel

 

DOSSIER Desembre 2005
de Mono Lo

 

El Kapel
El Kapel

  Dossier

  Discografia

  Col·laboracions destacades

  Notícies

  Foro

  Vídeos

  Fotos

  Contacte & Management

  Artistes relacionats

  Enllaços

el Chango

  Portada

  Editorials

  Artistes del Chango

  Fotos

  Vídeos

  TV

  Discos del Chango

  Concerts

  Notícies

  Konsciència Social

  El Catàleg

 · iTunes

  Els Changuit@s

 · Foros, Chat, Mailing list

  Ràdio

  Castellano

  Français

  Italiano

  English

  Contactar

  Donatius

Cercar
Hem hagut d’esperar més de 3 anys per tornar a veure a José Capel “El Kapel” a sobre d’un escenari, però l’espera ha valgut la pena.

Tampoc és que José s’hagi amagat, però estava recronstruint alguna cosa tranquil.lament, amb serenitat i seguretat. En aquest temps, hi ha qui l’ha vist tocant pels carrers de Barcelona o en petits garitus com el laboratori musical de Gràcia, LASTROLABI, gestionat per Jordi, o a la ZARABANDA presentant humilment el seu projecte per veure de prop la reacció d’un públic nou i canviant. La reacció ha hagut de ser positiva ja que una primera maqueta molt prometedora està circulant per Barcelona. Es diu HOME i els que ara per ara enyoren el so de COLOR HUMANO no estaran decepcionats.

José és fill d’imigrants d’Almeria que van anar a buscar sort al sud de França. De petit va anar alternant l’any escolar a França i les vacances d’estiu amb la familia d’Almeria. Aquella Espanya de transició amb burros als carrers contrastava molt amb França, però li va deixar una empremta imborrable, barreja d’il.lusió estiuenca i senzillesa familiar. Va creíxer a Sète, poble del genial i satíric trobador francès, Georges Brassens, i forma part d’una generació molt peculiar de l’escena del rock alternatiu francès. Com Manu Chao o Sargento García, ha sabut realitzar una fusió natural de músiques entre les influències rockeres i punks dels anys 70 i 80 i les músiques llatines que van alimentar la seva infantesa. No és una casualitat per mi si aquests tres han començat pel rock i el punk ( Ludwig Von 88 per Sargento, Mano Negra per Manu Chao, CUIDADO per José Capel), per tornar ara a arrels cada cop més llatines.

L’atracció per la música va ser tardana per José.
Als 20 anys, està fart de voltar per una ciutat on no hi passa gran cosa i decideix empendre un viatje itinerant per França. Les seves passes passaran per la petita ciutat de Poitiers a França on toca per primer cop com a guitarra en un grup: IDHAO. Va començar en aquell grup per la importància del text i pel contingut compromès. En aquest grup toca només un any. Ja té les seves pròpies cançons i les vol cantar. Es troba amb David Bourguignon (La Kinky Beat, Radio Bemba) i creen junts CUIDADO, grup que comenta a enlluernar per l’oest de França. El grup es troba bé a la tranquil.la i estudiantil ciutat de Poitiers però fugint de la comoditat, José decideix viatjar a París. És llavors quan comença l’aventura de la casa okupa La Moskowa. José toca la guitarra amb el grup Les MoskoKids acompanyat de Daniel Oujewolk i Stef Carteaux (Color Humano, Cheb Balowski). Aquest grup dóna naixement al que més tard serà Color Humano. La resta de la història ja la coneixem i recomano als que no la coneixen fer ara un salt per la biografia de Baxoloco, que està a l’apartat Artistes/Color Humano.

L’aventura Color Humano s’acaba el 2002 després de 7 anys de gires impressionants i 3 discos pioners del que després molts han anomenat “mestissatge musical”. José decideix quedar-se a Barcelona quan s’enamora de Gaby. Es casen i junts formen una família de la que se sent orgullós. Amb el naixement de Juanita decideix donar prioritat a la família però no per això abandona les gires. Seguéix una mica a la ombra, amb el projecte 08001, acompanyat de més cantants. Aporta la seva experiència al projecte i la seva energia en els concerts. Aquestes experiències li comencen a fer ganes de tornar a crear alguna cosa, però José es vol prendre un temps. Comença a escriure i a composar.
S’acostuma mica en mica a les noves eines informàtiques i decideix aprendre Protools per tenir més autonomia. HOME és el resultat en 6 temes d’aquest treball de maduresa i d’experiments. Molt aconseguida, la maqueta compta amb la col.laboració del guitarrista Francisco Guisado Dueñas “Rubio” (La kinky Beat, 08001…) company de viatje amb qui aconsegueix una fusió musical perfecte. Abans d’arribar al laboratori casolà, la feina ha fet voltes i voltes pel carrer per palpar les reaccions de la gent del barri. Són les multes de la policia municipal i 5 guitarres robades (“incautades”) per les forces de l’ordre municipal que han acabat per asseure José davant del seu ordinador. José ens explica la seva visió de Barcelona: “és una ciutat que ha permès moltíssimes fusions, en els 10 últims anys han arribat a Barcelona molts músics des de Llatino Amèrica, Àfrica i Europa, portant a les seves maletes alguna cosa de la seva cultura. Per què? Perquè s’hi vivia bé, a Barcelona. El mestissatge és el resultat d’aquestes trobades. Però les coses estan canviant i Barcelona acaba assemblant-se a les altres capitals europees. En 10 anys els sous gairebé no ha pujat i el cost de la vida s’hi ha disparat, la pèrdua del poder adquisitiu ha estat tremenda. A nivell de les llibertats individuals de les persones, hi ha cada cop més restriccions i impediments, com la prohibició de tocar música al carrer, quan és una tradició de tota la vida a Barcelona. Aquesta voluntat política és repressiva; lespersones són multades, els instruments confiscats, les sales i els bars tancats… La política de la ciutat és una política de dretes, que aboga perquè tot sigui de pago”.

La temàtica d’aquest nou treball es troba sobre la línia lògica i ideològica de Color Humano. Alguns temes són recorrents i tornen a ser tractats sota una òptica diferent com passa amb la sida, que es toca a la cançó REPONSES, la mentida que es troba present a les cançons PINOCHO i CLOCHES, o la honestedat que és subjacent en el tema HOMES, tema que barreja català, francès i castellà. Encara que cada títol tingui el seu propi ambient, el disc flueix naturalment.

“No tinc pretensió de canviar el món amb cançons, però sí la de ser una mica el porta-veu de moltes persones que no tenen la sort de poder gravar un disc o poder parlar dalt d’un escenari” afirma José.
Afegeix “es poden dir coses, denunciar situacions sense ser violent i intentant ser constructiu”.
Aquest to és una mica nou si recordem l’última etapa de Color Humano i fa la sensació que la familia i el temps han donat més equilibri sense treure gens de força a la proposta de José. El disc transpira maduresa, seguretat i serenitat. “S’ha de seguir lluitant, per tal que les coses canviïn, però no s’ha d’oblidar que un també ha de canviar. Ser més serè, reflexionar més, no donar més importància a les coses de la que tenen, intentar buscar solucions enlloc de crear conflictes,… És un treball per moltes vides, que en aquesta, estic començant”.
Està en preparació el primer album OTRO MUNDO: “No Me Va, Cloches, Home, Droits, Pinocho, Réponses, Miedo, Mama Ciencia, Mal a dit, Doute, Otro Mundo...”

Un nou equip s’està formant al voltant de José, per preparar una primera gira de presentació a principis de 2006: Gabito al baix (Ex- Mano de Filippi), Luciano “Lucho” a la bateria, Rubio guitarra 1 (Color humano,08001), Francki guitarra 2,... percusisó ?, Marie Pinto Vox (ex-08001). L’Autonomia de L’Espectacle és el Management del grup la missió del qual és presentar el projecte a les principals ciutats d’Espanya i França.

El directe estarà format per 12 cançons noves del proper album Otro mundo i per 12 cançons de Color Humano posades al dia.

Discografia [amunt]
Home   Home
   2005 - Maqueta
 

Otro Mundo es Posible   Otro Mundo es Posible
   2007 - Àlbum
 

Col·laboracions destacades [amunt]
Raval ta Joie   08001: Raval ta Joie
   2003 Organic Records - Àlbum
 

Raval ta Joie   08001: Raval ta Joie
   2004 K Industria - Reedició
   comprar en iTunes
RadioChango Añejo Reserva 7 Años   RadioChango Añejo Reserva 7 Años
   2008 - Doble recopilatori
   comprar en RadioChango
Rumbo   Black Baudelaire: Rumbo
   2009 Kasba Music - Àlbum
   comprar en RadioChango | iTunes
Libérons Lapiro ! - Free Lapiro ! (compilation)   Libérons Lapiro ! - Free Lapiro ! (compilation)
   2010 - Recopilatori
 

Notícies [amunt]
  14.09.2010: Madiba - No te pierdas el nuevo disco de Color Humano (Castellano)
  01.01.2010: Libérons Lapiro ! - Free Lapiro ! (compilation) (Français)
  29.10.2008: Presentació RadioChango Añejo Reserva 7 años // Barcelona Postiza
  25.10.2008: Presentación RadioChango Añejo Reserva 7 años // Barcelona Postiza (Castellano)
  03.09.2008: Recopilatori RadioChango Añejo Reserva 7 Años
  03.09.2008: Recopilatorio RadioChango Añejo Reserva 7 Años (Castellano)
  14.04.2008: FIESTAS de PRIMAVERA en la calle, en L'Hospitalet (Castellano)
  21.01.2008: Dissabte 16 de Febrer 2008: Festa RadioChango en La Capsa!
  21.01.2008: Sábado 16 de Febrero 2008: Fiesta RadioChango en La Capsa! (Castellano)
  26.06.2007: CONCIERTO HOMENAJE A LA REPÚBLICA (de l'Hospitalet) (Castellano)
  14.06.2007: EL KAPEL “rock de otros mundos que son posibles”... (Castellano)
  20.05.2007: ¡¡¡La revista Cáñamo celebra 10 años!!! (Castellano)
  13.06.2006: Festichan 2006 (Castellano)
  14.03.2006: ATTENTO !!! RADIO CHANGO FÊTE SES 5 ANS ! (Français)
  10.03.2006: RADIOCHANGO fa 5 anys... FESTA!!!!
  10.03.2006: RADIOCHANGO cumple 5 años... FIESTA!!! (Castellano)

Foro [amunt]
  El Foro de El Kapel

Vídeos [amunt]
  04.2009: Video Clip El Kapel - Droits
  12.2008: VideoClip: Lágrima de sangre
  11.2008: Fiesta RadioChango // Barcelona Postiza
  06.2008: Videoclip: El Kapel - Otro Mundo
  02.2008: Festa RadioChango 16/02/2008!
  03.2006: Fiesta 5º aniversario de RadioChango
  03.2004: Videoclip: El Kapel - Doute

Fotos [amunt]
  Fiesta RadioChango - Barcelona Postiza
  Festa RadioChango 16 / 2 / 08 La Capsa]
  La Voz del Chango 13/2/08
  El Kapel - KGB, Barcelona 16/6/2007

Contacte & Management [amunt]
+34-93-481-78-75
+34-607-498-395
elkapel@elkapel.com

Artistes relacionats [amunt]
  Color Humano
  08001

Enllaços [amunt]
  www.elkapel.com
  www.myspace.com/elkapel

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016