www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS

 [DESECHOS]

DESECHOS

Desechos Desechos
Tornar Tornar 

Enviar a un amic Enviar a un amic 
 
  Desechos Desechos

 

DOSSIER Novembre 2003
de xPatricia

 

Desechos
Desechos

  Dossier

  Discografia

  Col·laboracions destacades

  Notícies

  Foro

  Vídeos

  Fotos

  Contacte & Management

  Artistes relacionats

  Enllaços

el Chango

  Portada

  Editorials

  Artistes del Chango

  Fotos

  Vídeos

  TV

  Discos del Chango

  Concerts

  Notícies

  Konsciència Social

  El Catàleg

 · iTunes

  Els Changuit@s

 · Foros, Chat, Mailing list

  Ràdio

  Castellano

  Français

  Italiano

  English

  Contactar

  Donatius

Cercar
"somos la fuerza que pone al mundo en movimiento, somos la mano que amasa el pan y muere de hambre, soy public enemy ingobernable, somos el software libre del otro mundo es posible, somos la base, somos el barrio, somos el pueblo de Seattle y declaramos el fin del fin de la historia, somos presente y somos memoria"
Que se vayan todos, Desechos. 2003
És inevitable tenir alguna cosa per explicar sobre aquesta banda madrilenya sense ignorar a Hechos contra el Decoro. Després de posar punt i final a la seva trajectòria com a grup i per sorpresa del públic, treuen al mercat un disc que encara que solidari i benintencionat no acaba d’arribar a la gent. Música contra una execució donant recolzament a Thomas Miller, entranyable per si sol, dona per acabat un projecte musical format per unes mirades que coincidien en seguir creixent i evolucionant. HCD: “se acabó lo que se daba”.
O això crèiem. La primavera de 2002 els components del grup desenterren les destrals de la guerrilla musical i pugen a l’escenari. Hi ha canvis. Ni Ángel Luis “el ruso” (veu), ni Angelo Mancini (trompetista), ni Chuchi (bateria) reapareixen en el projecte; per altra banda, Carlos Mirat (bateria) i Nacho Murgui (veu) que havia deixat el grup després de la gira “Danza de los Nadie”, es reincorporen de nou a aquesta banda, que s’anuncia l’estiu de 2002 per les festes del barri de Lavapiés de Madrid com a “desechos”... sense tenir una identitat molt posicionada. El seu renaixement, com no, suposa una excel.lent sorpresa pels seus antics seguidors, en un ambient on es respirava certa contrarietat com a conseqüència del canvi de nom i de repertori. Tot i així, la il.lusió i la fe són compartides. Desechos fan la seva primera presentació oficial el desembre 2002 a la sala Ritmo & Compás de Madrid, tot i que ja havien actuat com a tal en altres llocs com la sala Gruta’77. En aquest concert, entre familiar i amistós, entre l’íntim de casa i l’expectació d’allò novedós, Desechos ens presenten els primers temes que havien perfilat. Era igual que en d’altres ocasions però també diferent, van declarar que les seves creacions les havien concebut en un to més punk; potser buscant treure contundència de tot allò. Sabíem que es tractava només del punt de partida, s’havia d’assajar més, perfeccionar els temes, separar-se del passat i buscar la pròpia essència de Desechos. D’escenari en escenari i observant cautelosament la resposta del públic, Desechos presenta el seu primer EP a la sala Divino de Madrid el 25 de maig de 2003, oferint aquells temes de Desechos i de la seva part intrínseca, personal i intransferible de HCD. Parteixen d’un nou quilòmetre zero i amb l’EP i d’altres temes sota e braç i sobre de l’entusiasme, comencen a difondre la seva música i missatge durant tota la calorosa estació de l’any per diferents i nombrosos punts de l’estat espanyol. L’agost de 2003 i ja saciats de quilometratge i d’escenaris, graven el primer disc sota la producció tècnica del cèlebre Dani Alcover a Punta Paloma (Cadis). Quedava tot per fer.

El públic espera un disc que no veu la llum fins aquest mes de novembre, en el qual, només s’inclou un tema de l’EP “Cuando es mañana” que dóna nom al disc. Desechos no s’han desfet dels temes gravats anteriorment, sinó que han preferit fer-nos una nova aportació. D’un EP fresc, directe i sincer pel que fa al so, podem disfrutar del gran treball realitzat en producció pel que fa al disc. Hi ha tant a dir, hi ha molt més a escoltar. No escolto el pretensiós predominant punk dels inicis sinó pur mestissatge amb el rock, el hip hop, les veus melòdiques com a protagonistes i potser no tant perquè conté, del seu gran sac de ritmes i estils, bones racions de ragga, reggae, ska, R&B, tecno, scratches... fins i tot guitarra española. La picardia els porta a versionar els Red Hot Chilly Peppers a “que se vayan todos”. Disc amb aportacions en veu de les components del grup de hip hop BKC i la trompeta de Manu de Sr. Antipirina que s’integren perfectament, fins i tot poden arribar a passar desapercebuts en certs moments.
El missatge de Desechos. Digne de tota reflexió. Quan sembla que ens hem de trobar amb resignació i conformisme enfront la vida, ens trobem tot el contrari, hi ha un crit a la revolució expressat molt subtilment en tot el text, fins i tot arriben preguntes existencialistes “per què estic aquí?” o potser “per què sóc així?”. Desechos no et donen la resposta, però sí que guien les teves passes cap a les mateixes. La condició proletària, la precarietat laboral en un món en el que des del primer plor la societat et condiciona cap a l’actitud submisa i conservadora del sistema. En el disc també hi tenen cabuda els sentiments més humans i menys inexplicables científicament de frustració quotidiana, també de fins a quin punt tenim por de mostrar la nostra cara dèbil. I sabem. I saben. Qui hi ha darrera d’això. És la màquina, el monstre capitalista i globalitzador, l’amo de les nostres vides, aquell a qui deixem que ho sigui, encara que no vulguem. Si t’aixeques contra el sistema, ell mateix et farà saber que no seràs capaç de sobreviure-ho... o sí. Desechos entren directament al centre de la teva retina, i t’ensenyen la realitat que existeix i és, i que no et convé veure perquè no hi ha millor cec. Explotació, esclavitud, guerra, misèria, abús, rodegen aquest món mentre com sempre, desviem la mirada cap al món ideal imaginari que ens presenten els mitjans de comunicació, aquells que et donen un copet a l’esquena arribant a justificar l’inexcusable per tal que ben tranquil.lets respirem amb la nostra filtrada consciència d’un fals benestar... és la “teleprisión” “que se vayan todos”. “Parando en seco” rendeix homenatge a aquest centre social okupat des de principis dels 80, que segueix en peu de lluita, resistint al pas dels anys i al desgast generacional buscant sòlids i nous referents del llenguatge de l’autorganització i autonomia col.lectiva, de la quotidianitat dels barris, dels seus problemes directes i les seves solucions, construint des d’un altre món possible.

Música que et porta al sentiment, lletra que et porta al pensament. Com a “retrobament”, un tema carregat de romanticisme, de poesia de barri que enyora l’esperit jove i revolucionari minvat per les responsabilitats d’una maduresa adjudicatària de diners... injecta aquella força històrica del grup, d’esperança i de lluita per no perdre l’esperit i continuar realitzant els vells somnis, és també una carta a un amic. Hi ha molt a dir, molt més a escoltar. El so dels ningú, el crit dels “acallats”.

Com a punt i a part, Desechos pretén presentar el seu primer àlbum a partir del desembre d’aquest any. Andrés (baixista) i Eva (teclats i veu), tot i que graven amb Desechos, anuncien al setembre que per responsabilitats familiars amb el seu fill Marcos, no poden continuar amb el projecte, encara segueixen col.laborant amb Fermin Muguruza, al igual que Papu (guitarrista). Amb aquests dracs el foc mai sap per on farà ressorgir les cendres.

Discografia [amunt]
Desechos   Desechos
   2003 BOA - EP
   comprar en iTunes

Cuando es Mañana   Cuando es Mañana
   2003 BOA - Àlbum
   comprar en iTunes
Dosymedio   Dosymedio
   2007 - Àlbum
 
Matatiempo   Matatiempo
   2010 - Best Of
 

Col·laboracions destacades [amunt]
Mundo Mestizo   Mundo Mestizo
   2004 - Recopilatori
 

RadioChango Añejo Reserva vol.I   RadioChango Añejo Reserva vol.I
   2005 RadioChango - Recopilatori
 
Make Capitalism History   Make Capitalism History
   2006 - Recopilatori
 
Los Ritmos del Espejo II   Los Ritmos del Espejo II
   2007 - Recopilatori
 
Asthmatic Lion Sound Systema   Fermin Muguruza: Asthmatic Lion Sound Systema
   2008 Talka Records - Àlbum
   comprar en iTunes
Lucha Amada - Musika Rebelde   Lucha Amada - Musika Rebelde
   2011 - Doble recopilatori
 

Notícies [amunt]
  14.10.2011: Recopilatorio Lucha Amada - Musica Rebelde (Castellano)
  14.10.2011: Compilation Lucha Amada (English)
  05.09.2008: Kontrakorriente 2008 (Castellano)
  01.11.2007: Tornen les FESTES RADIOCHANGO!!
  28.10.2007: Vuelven las FIESTAS RADIOCHANGO!! (Castellano)
  26.10.2006: MESTIZAO FESTIVAL 2006 - III Edición (Castellano)
  25.08.2005: REPERKUSIÓN 05 en Allariz (Ourense) (Castellano)
  11.04.2005: RECOPILATORIO RADIOCHANGO AÑEJO RESERVA (Castellano)
  08.09.2004: CD "Mundo Mestizo" (Castellano)
  22.05.2004: TRIBUTO A LAUREL AITKEN (Castellano)
  23.02.2004: En MARZO estaran DESHECHOS en los conciertos de RADIO3 (Castellano)
  03.02.2004: DESECHOS PREPARA LA GIRA DE PRESENTACIÓN DE "CUANDO ES MAÑANA" (Castellano)

Foro [amunt]
  El Foro de Desechos

Vídeos [amunt]
  11.2007: Videoclip: Desechos - Pichichis de barrio

Fotos [amunt]
  Fiesta RadioChango 16N 2007
  Desechos - Ateneu l'Aliança - Lliça d'Amunt, 2 junio 07
  Festival per Palestina, Madrid 4/6/2006
  Kontrakorriente Vallekas 10/9/2005
  Sala Revolver Madrid 18/5/2005

Contacte & Management [amunt]
Tel. (+34) 639 166 799
Mail: rabiamuffin@nodo50.org

Artistes relacionats [amunt]
  Hechos Contra el Decoro
  BKC

Enllaços [amunt]
  www.myspace.com/desechos2ymedio
  www.luchaamada.de
  www.cuandoesmanana.8m.com
  www.facebook.com/pages/desechos/9122731045

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016