www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS

 [CHANGO FAMILY]

CHANGO FAMILY

Chango Family Chango Family
Tornar Tornar 

Enviar a un amic Enviar a un amic 
 
  Chango Family Chango Family

 

DOSSIER Desembre 2003
de Mono Lo

 

Chango Family
Chango Family

  Dossier

  Discografia

  Col·laboracions destacades

  Notícies

  Foro

  Entrevistes

  Vídeos

  Contacte & Management

  Enllaços

el Chango

  Portada

  Editorials

  Artistes del Chango

  Fotos

  Vídeos

  TV

  Discos del Chango

  Concerts

  Notícies

  Konsciència Social

  El Catàleg

 · iTunes

  Els Changuit@s

 · Foros, Chat, Mailing list

  Ràdio

  Castellano

  Français

  Italiano

  English

  Contactar

  Donatius

Cercar
“Fins a la festa sempre, perquè som bojos i lliures”

Només es una coincidència però al mateix temps que els vostres zapatistes servidors creaven sense adonar-se’n “radiochango.com”, una colla d’adictes a la festa llatina creaven un grup fent referència a la orisha de la juerga i de l’acció.

Originari de la província franco-parlant de Québec (Canadà) i amb més de 250 concerts des de la seva creació la primavera de 2000, Chango Family fa honor al seu nom Chango: Déu de la Guerra i de la Festa. La seva música plena de festa i denúnica social, els seus espectacles plens de circ, foc i malabarismes, no podien faltar dins la gran família d’artistes de Radiochango.

És a la tornada d’un viatge per Mèxic que Lundo i Maruchka, líders de la banda, decideixen crear el grup Chango Family amb tres companys de carrer: Némo Vemba, Guido El Fabbro i Leo. De seguida confirmen la seva voluntat de barrejar paraules que reflecteixin la múltiple realitat social mundial, amb una missió gairebé curadora de la música deliberadament enfocada cap a la festa. De viatge per bars, el grup comença a patejar els petits clubs i els bars del Québec, i passen moltes hores tocant en el metro. Poc a poc el públic comença a seguir les passes d’aquest peculiar grup que va agafant força i membres, ja que dos nous changos fan la seva aparició en la formació: Claudaina i Tika. Dos concerts marquen un pas decisiu en la carrera de La Chango Family: en el Café Ludik, on l’alegria del públic contagia definitivament al grup i en el Va-et-Vient, on graven un directe que servirà de primera i verdadera maqueta. El Festival Francouvertes 2001, febrer, situa el grup a un nivell nacional.

L’arrencada professional del grup deixa també les seves empremtes ja que tres dels fundadors abandonen per d’altres projectes més personals. Ràpidament, la banda es concolida amb l’arribada d’una secció de vents: Sébastien Jean i J. F. Thibault, exmembres del grup Kaliroots que aporten la seva particular dosis de reggae. Les incorporacions no paren i arribaran tres nous músics: un nou bateria en la persona de Sylvain Plante àlies Silvio González, un violí gitano amb Anit Yam Gosh i una dona polivalent que arriba amb acordió i teclats, Valérie Cormier, àlies Catwoman.

Necessitaven aquest reforç perquè la gira anomenada Bande A Part (Grup a part / diferent) iniciada l’estiu 2001 els fa creuar el país amb més de 100 concerts. El grup es separa a la tardor per fer un merescut descans, que aprofiten tres dels membres de la banda (Tao, Maruchka i Lundo) per fer una peregrinació per la meca de la humanitat i del ritme.

L’any 2002 arrenca per la Chango Family amb dues troballes: la de Denis Wolf (Audiogram) que els fa signar per realitzar un primer LP i la de Gabriel Lajoie que s’incorpora al grup com a baixista. Una nova gira d’estiu precedeix la gravació del disc i finalitza amb un multitudinari concert (25.000 persones!) a les Francouvertes. En acabar l’estiu i després d’una tan exitosa gira, la sortida del disc Chango Circus és un èxit total portat pel single Paramatman, que els permet tornar a sortir als escenaris de tot el país.


Tal i com ells mateixos diuen: “Hem sembrat el blat amb les nostres pròpies mans, gra a gra, l’hem cremat per regalar-vos la nostra primera truita musical... garantitzada sense transgènics!”.

Va creixent dins del grup la idea de fusionar música i circ. Macéo i Kuba arriben d’Europa amb les seves trompetes i trombons per reemplaçar Thibault i Sebastien que no han pogut esperar a que els somnis de la banda es facin realitat i han decidit marxar de gira amb el Cirque de Soleil. Leo també deixa el grup i és reemplaçat pel mexicà Miguel Zamarippa a les congues. El grup es reforça amb l’arribada de Rico Lauzion als efectes i d’una corista, Marylin, i és amb 12 components que el grup travessa per primer cop l’Atlàntic per participar en el Festival de La Cité a Lausana (Suïssa). No és més que el principi d’una gira sense fronteres que els portarà per Europa i Amèrica.

La Chango Family, fidel imatge de les influències i nacionalitats dels seus membres, és una Babilònia de melodies. Els vents aporten a la vegada el ritme de salsa i les arrels reggae que són reforçades pel dub del teclat i la potència del baix, mentres que el violí, per la seva banda, refresca amb el seu aire dels Balcans el rock llatí caluroós de les guitarres. La música no és més que una màscara festiva per denunciar i rebel.lar-se amb unes paraules que posen de manifest una percepció afinada de les realitats socials sense fronteres. Això sí, sense trobar a faltar un humor sense barreres (“Des de que s’ha posat foc a la pólvora, la ciència no és més que una puta al servei de la guerra”). L’idioma no és un problema per aquest grup que passa de l’anglès al francès passant pel castellà.

Benvinguts a la família Chango!

La Chango Family són:
Lundo Chango: veu i guitarra
Maruchka Chango: cors, djembe, derbouka, bongos
Gabou: baix
Anit Yam: violí, guitarra
Sylvio: bateria
Didace: guitarra
Funky Francky: teclat, acordeó, clarinet
Matéo: trombó
David/Dom: trompeta
Rico Lauzion: sons y efectes

Discografia [amunt]
Chango Family   Chango Family
   2002 Audiogram - Àlbum
 

Babylon Bypass   Babylon Bypass
   2005 - Doble àlbum
 

Col·laboracions destacades [amunt]
RadioChango Añejo Reserva vol.I   RadioChango Añejo Reserva vol.I
   2005 RadioChango - Recopilatori
 

EsperanSaharaui   EsperanSaharaui
   2007 - Recopilatori
 

Notícies [amunt]
  13.09.2005: CHANGO FECHAS POR ESPANA (Castellano)
  25.08.2005: REPERKUSIÓN 05 en Allariz (Ourense) (Castellano)
  25.08.2005: Retrouvez la Radio Esperanzah 2005 en ligne (Français)
  11.04.2005: RECOPILATORIO RADIOCHANGO AÑEJO RESERVA (Castellano)
  12.07.2004: Chango Family en direct sur la radio (Français)

Foro [amunt]
  El Foro de Chango Family

Entrevistes [amunt]
  Interview avec Lundo - 02/2004 (Français)
  ÀUDIO: Interview - 08/2005 (Français)

Vídeos [amunt]
  04.2007: VideoClip "YA KEKCHOSE" - La Chango Family

Contacte & Management [amunt]
zion zone productions
001-514-521-9588
zionzone@lachangofamily.com

Enllaços [amunt]
  www.lachangofamily.com
  www.myspace.com/lachangofamily

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016