www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS

 [CELESTINA]

CELESTINA

Celestina Celestina
Tornar Tornar 

Enviar a un amic Enviar a un amic 
 
  Celestina Celestina

 

DOSSIER Gener 2006
de Celestina.com.mx

 

Celestina

  Dossier

  Discografia

  Contacte & Management

  Enllaços

el Chango

  Portada

  Editorials

  Artistes del Chango

  Fotos

  Vídeos

  TV

  Discos del Chango

  Concerts

  Notícies

  Konsciència Social

  El Catàleg

 · iTunes

  Els Changuit@s

 · Foros, Chat, Mailing list

  Ràdio

  Castellano

  Français

  Italiano

  English

  Contactar

  Donatius

Cercar
1996.- Principi de la història de Celestina. Comença amb una presentació a l’atri d’una església i continua en cafeteries i bars petits de la ciutat. La primera formació va ser amb tres integrants que encara ara continuen presents: Carlos “Kike” Gracilazo (bateria), Juan Carlos “Juanito” Joya (guitarra) i Mario Gutiérrez “Mayitoman”” (baix).

1997.- Conviden a la banda a tocar com a teloners en esdeveniments massius i de grups locals. A finals d’aquest any arriba la primera transformació de la banda, integrant a un músic més: Alberto “Beto” Gómez a les percussions, afegint un so més llatí a la banda.

1998.- Tenen la sort de ser convidats a tocar en el festival “Razteca”, esdeveniment realitzat a la Concha Acústica del parc “Agua Azul” a Guadalajara. Les seves composicions ja són conegudes a la zona metropolitana de la seva ciutat natal i el nom de Celestina comença a agafar força en el moviment reggae local. A finals d’aquest any es consolida com una banda important alternant amb Splash en el Centre Cultural Roxy.

1999.- S’integra l’actual trombonista de la banda, “Cristombon”, que arribarà a ser també el principal vocalista un temps més tard. La banda comença gires regionals en llocs com Puerto Vallarta i Sayula entre d’altres. A mitjans d’aquest any tenen la seva primera participació amb una banda internacional “Cultura profética” de Puerto Rico i uns dies més tard abandona el grup “Kike” (baterista) i el substitueix Juan Carlos Arellano “Juanote”. Durant els últims mesos d’aquest any s’integra Mizael Martínez al saxofon i es presenten davant de 80.000 persones en una marxa miting de la Universitat de Guadalajara en el centre de la ciutat.

2000.- Al febrer es grava el primer demo de la banda, que conté 6 temes: Skanking, Reggae Malinche, La Montaña, Chilo’s roots, Playa Celestina i El Esclavo. Aquest material es comença a difondre en l’underground de la ciutat. Al maig s’incorpora Erick Rancel als teclats. Al llarg d’aquest any la banda es caracteritza per la seva tasca altruista, participant en concerts en pro dels nens amb càncer en l’esdeveniment “el Kilómetro de la plata” realitzat a Guadalajara, Pto. Vallarta i Cd. Guzmán, en el que es recol.lecten fons per comprar la unitat de Transplantament de Mèdula Òssea que actualment es troba funcionant a l’hospital Civil de la ciutat. Al juliol s’integra Pedro Casar que acaba de conformar la secció de metalls i a finals d’aquest any La Celestina arriba a DF. per la invitació d’Antidoping a “La Diabla bar”.

2001.- Al gener s’integra Miguel Chávez a la segona guitarra i a l’agost “Juanote” cedeix el seu lloc a “Kike” exbaterista de la banda. Durant l’estiu d’aquet any coneixen a l’amo d’Ámbar Studios el Ing. Juan José Laveaga que es converteix en el manager de la banda i els ofereix la oportunitat de gravar el seu primer disc en un estudi de gravació. Comencen a gravar l’octubre d’aquest any i el 5 d’aquest mateix mes d’octubre, mentre oferien un concert massiu en una explanada de la U de G juntament amb Panteón Rococó i Salón Victoria, arriba a Guadalajara el senyor Fidel Nadal que ja estava a l’estudi esperant-los per posar el seu segell característic a la cançó “Fiesta del Mundo”, primer senzill del disc homònim. La gravació es va aturar una mica per donar pas a vàries presentacions fora de la ciutat; de les més importants destaquen: Festival de la Salsa, el Merengue i la Cúmbia a Manzanillo (novembre), Concert col.lectiu a CU, UNAM a DF. (novembre), Rockotitlán i El Ombligo bar, DF. (desembre) alternant amb bandes com: Panteón Rococó, Inspector, Antidoping, Ganja i Yerberos, entre d’altres.

2002.- Al gener tornen a gravar. El 15 d’abril d’aquest any la banda coneix a Sargento García en un bar del centre de la ciutat i aquella mateixa matinada de 16 es trobaven ja a l’estudi gravant una participació seva en el tema titulat “Ruido Positivo”. Al juny Sergio colombo ex-saxofonista dels Cafres arriba a la ciutat per fer un concert i de pas a l’estudi per imprimir la seva peculiar signatura en un altre tema de La Celestina anomenat “Chuka el pescador”. Per si això fos poc, dos dies després La Celestina es trobava de nou a l’estudi de gravació amb Mariano Spíndola, guitarrista dels Yerberos que va participar amb arrenjaments a “Playa Celestina” i amb un solo de guitarra en el tema “Ola de la Libertad”. Al novembre s’acaba la gravació i continuen fent presentacions en els foros més importants de la ciutat, compartint escenaris amb els Cafres de Argentina.

2003.- Aquest any arrenca amb la presentació en el festival “Reggae in the Arroyo” a la platja de San Pedrito, Baixa Califòrnia Sud, alternant amb: Native Elements (Sn. Fco., USA), Ridim Forz (Baixa Mèx.), Muztapha (Jamaica), Humble Soul (Hawai), Lion de Zion (DF, Méx.) i Ganja (DF., Mèx.).
El 29 de març, després d’una llarga espera, La Celestina ofereix la presentació del seu disc “FIESTA DEL MUNDO” al Centre Cultural Roxy, on participen Ganja del DF i Kaya de Colima. Durant el show van intervenir amb performances el col.lectiu “El Tlacuache”, “Luna Morena” i “Sambosa Maloça”. Aquest ha estat l’últim ple que una banda local ha convocat en aquest recinte fins a la data d’avui.
Al maig La Celestina s’internacionalitza presentant-se a Holguín (Cuba) en el marc del festival “Romerías de Mayo” a partir d’aquesta data s’inicia una gira a Aguascalientes, Durango, Colima, San Luís Potosí, Nayarit, Sinaloa, Michoacán i culmina amb la presentació del disc a DF davant de 1.500 persones acompanyats de Ganja i els dj’s de la Hermandad Rasta.
Aquest any es tanca amb un concert en el qual es comparteix escenari amb Gondwana (Chile), Cultura Profética (Puerto Rico), La Yaga i Semillero (Guadalajara) davant d’unes 1.200 persones; concert en el qual Miguel Chávez s’acomiada de la Celestina.

2004.- A finals de gener, continuant amb la gira, la Celestina es presenta a Puebla, Tuxtla Gutiérrez i Tonalá (Chiapas). Durant la setmana santa participa en el “Santo Desmind”, esdeveniment realitzat per Cultura Libre i Telehit, patrocinat per la U de G alternant amb bandes com: Jumbo, Cuca, Fórceps, Genitálica i Las Victimas del Dr. Cerebro. Esdeveniment retransmès a 20 paisos.
A l’abril la Celestina participa juntament amb Gran Mama, Monte Bong i els Appleton en els concerts dels Skatalites: Cristombon.
A l’agost inicia la gira continua més llarga que la Celestina ha realitzat (Chiapas tour 2004) presentant-se a Tapachula, Tuxtla Gutiérrez, San Cristóbal i Comitán de Domínguez del 3 d’agost al 3 de setembre...

Discografia [amunt]
Fiesta del Mundo   Fiesta del Mundo
   2003 - Àlbum
 

Enfermos de Amorbo   Enfermos de Amorbo
   2005 - Àlbum
 
Tener o no Razón   Tener o no Razón
   2010 - Àlbum
   comprar en iTunes

Contacte & Management [amunt]
Mail: contacto@celestina.com.mx

Enllaços [amunt]
  www.celestina.com.mx
  www.myspace.com/celestinacommx

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016