www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS

 [BANDABARDÒ]

BANDABARDÒ

Bandabard˛ Bandabard˛
Tornar Tornar 

Enviar a un amic Enviar a un amic 
 
  Bandabard˛ Bandabard˛

 

DOSSIER Gener 2007
de Bandabardo.it

 

Bandabard˛
Bandabard˛

  Dossier

  Discografia

  Col·laboracions destacades

  Notícies

  Foro

  Enllaços

el Chango

  Portada

  Editorials

  Artistes del Chango

  Fotos

  Vídeos

  TV

  Discos del Chango

  Concerts

  Notícies

  Konsciència Social

  El Catàleg

 · iTunes

  Els Changuit@s

 · Foros, Chat, Mailing list

  Ràdio

  Castellano

  Français

  Italiano

  English

  Contactar

  Donatius

Cercar
Traducció de Mireia G. Piqueras

La història “antiga”

8 de març 1993
Aquell dia, a més a més a celebrar el dia de la dona, va néixer la Bandabardò. Enrico Erriquez Greppi, un bilingüe del passat franco-luxemburguès, va convèncer A. M. Finaz, guitarrista elèctric desenfrenat, a llençar a les ortigues qualsevol amplificador o pedal de la seva possessió. Això era per la convicció d'Erriquez que seria maco i divertit dur a l'escenari la mateixa atmosfera de festa que s'instaura en les "cantades entre amics", moment màgic en el qual afinats i desafinats uneixen les veus en cançons sense fi. Un altre clàssic entre les sessions entre amics és que sempre despunta un bonguero! O sigui, Paolino a les multi-percussions, sobretot djembe i bongos, els veritables símbols del món dels frikis. Segueixen a roda, la tercera guitarra acústica (Orla), el contrabaix dardaire i francòfon (Don Bachi), una bateria mínima per assegurar les danses (el jove Nuto), i un tècnic de so de confiança (Cantax)...

8 de març 1993: aquell dia, a més a més de néixer, la Bandabardò es tanca a la sala de proves, on roman per sis mesos! Amb l'ajuda de personatges diversos (Olivier Bellerie- tècnic de so de F.F.F.; Anotio Aiazzi - Liftiba - només per citar-ne alguns) i còmplices de tot allò maco que ha estat escrit i que ha sonat a Itàlia i a França, els Bardò arrangen els temes trobant aviat la clau justa per fer fluir dels escenaris de tota l'Itàlia i de París (2 mini gires en locals i pel carrer) una energia i una alegria extremadament contagiosa. Els Bardò deixaran de tocar només per breus períodes lligats a registraments (1994: mini-CD de promoció; 1996: Il Circo Mangione) o a accidents en furgoneta (estiu 1996).

La història “recent”

Des del primer CD, “Il Circo Mangione” la Bandabardò ha fet molt camí i molts, molts concerts, però sempre ha restat fidel a l’esperit del primer àlbum. Després de l’èxit obtingut (“Il Circo Mangione” també guanya el Premio Ciampi) al 1998 surt un altre àlbum que confirma el talent del grup: “Iniziali B. B.”. En el 1999 els nois registren el primer disc en directe, “Barbaro Tour” que surt amb copies limitades. El tercer CD, “Mojito Football Club” surt a principis del 2000 i rep els favors de la crítica, sent escollit com disc del mes per Rockerilla. L’any següent la Bandabardò torna amb “Se mi rilasso... colasso”, un recull de temes en directe més un tema inèdit, “Manifesto”, i en el 2002 amb “Bondo! Bondo!” el grup es presenta un cop més amb tot el seu eclecticisme i versatilitat, presentant un treball de gran qualitat que arriba a les primeres posicions de les llistes italianes mantenint-se durant algunes setmanes.

La sortida de “Bondo! Bondo!” marca una etapa important en la història del grup que duu la pròpia música de gira per Itàlia, Espanya, França i Suïssa durant un any i mig de concerts plens de gom a gom, fent-se conèixer cada cop més, també a l’estranger. El 2002 marca a més a més la marxa del grup de Paolino, substituït en la gira hivernal per Ughito, percussionista dels Malfunk i un vell conegut dels bardonistes, i després, des d’abril 2003 per Ramon a les percussions i als vents.

Ramon és des d’aquell moment part integrant del grup i també ha contribuït de manera significativa en el darrer àlbum. “Tre passi avanti”, presentat el 3 de setembre 2004, és la nova aventura de la Bandabardò que es prepara a una nova i llarguíssima gira amb moltes parades a Itàlia i a l’estranger.

Manifest Polític

La Bandabardò s’ha unit de ple amb la causa dels anticonformistes i del seu líder Fernandez. Donem suport a la revaloració de les relacions humanes, de les barreges racials i culturals. Lluitem per un món a mesura de dona i de nen, per veure un dia triomfar l’alegria i l’amabilitat.

Discografia [amunt]
Il circo mangione   Il circo mangione
   1996 - Àlbum
   comprar en iTunes

Iniziali bì-bì   Iniziali bì-bì
   1998 BMG - Àlbum
   comprar en iTunes
Barbaro Tour   Barbaro Tour
   1999 - Live
 
Mojito Football Club   Mojito Football Club
   2000 BMG - Àlbum
   comprar en iTunes
Se mi rilasso... collasso   Se mi rilasso... collasso
   2001 - Live
 
Bondo! Bondo!   Bondo! Bondo!
   2002 - Àlbum
   comprar en iTunes
Tre passi avanti   Tre passi avanti
   2004 - Àlbum
   comprar en iTunes
Fuori Orario   Fuori Orario
   2006 - Doble Best Of / Live
 
Ottavio   Ottavio
   2008 - Àlbum
   comprar en iTunes
Allegro ma non troppo   Allegro ma non troppo
   2010 - Live
 
Scaccianuvole   Scaccianuvole
   2011 - Àlbum
 

Col·laboracions destacades [amunt]
Arezzo Wave 2001   Arezzo Wave 2001
   2001 Storie di Note - Doble recopilatori
 

25-60-38. Breve saggio sulla Canzone Italiana   Folkabbestia: 25-60-38. Breve saggio sulla Canzone Italiana
   2006 - Àlbum
   comprar en iTunes
Suonoglobal   Roy Paci & Aretuska: Suonoglobal
   2007 - Àlbum
   comprar en iTunes
Ciao Mortali   Tonino Carotone: Ciao Mortali
   2008 - Àlbum
   comprar en iTunes

Notícies [amunt]
  09.11.2006: BANDABARDĎ: Cronaca dal nuovo tour (Italiano)
  13.06.2006: Festichan 2006 (Castellano)

Foro [amunt]
  El Foro de Bandabard˛

Enllaços [amunt]
  www.bandabardo.it
  www.myspace.com/bandabardo

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016