www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS

 [BANDA BASSOTTI]

BANDA BASSOTTI

Banda Bassotti Banda Bassotti
Tornar Tornar 

Enviar a un amic Enviar a un amic 
 
  Banda Bassotti Banda Bassotti

 

DOSSIER Novembre 2005
de Gridalo Forte

 

Banda Bassotti
Banda Bassotti

  Dossier

  Discografia

  Col·laboracions destacades

  Notícies

  Foro

  Fotos

  Contacte & Management

  Artistes relacionats

  Enllaços

el Chango

  Portada

  Editorials

  Artistes del Chango

  Fotos

  Vídeos

  TV

  Discos del Chango

  Concerts

  Notícies

  Konsciència Social

  El Catàleg

 · iTunes

  Els Changuit@s

 · Foros, Chat, Mailing list

  Ràdio

  Castellano

  Français

  Italiano

  English

  Contactar

  Donatius

Cercar




La Banda Bassotti neix el 1981 en els tallers de la perifèria romana, quan un grup de companys inicia i organitza iniciatives de solidaritat amb la lluita del poble nicaragüenc, salvadorenc, Palestí i Euskadi/Pais Basc.

El l989 el grup dóna vida a una banda de rock que s'exhibeix en els espais ocupats i en les manifestacions. El l992, al costat d'altres grups romans (Red House, Filo da Torcere, AK47), produïxen Baila e difendi (Baila i Defiende), un disc en el que participen els grups més actius del panorama de l'esquerra antagonista romana, produït per l'etiqueta discogràfica Gridalo Forte Records.

A l'esperit d'aquesta primera iniciativa li segueix el primer C.D. de la Banda Bassotti: Figli della Stessa Rabbia (Fills de la mateixa ràbia), produït el l992 sempre per la mateixa etiqueta. El disc recull notables critiques funcionant de multiplicador dels compromisos del grup. D'una dimensió merament romana es passa a una nacional i que després acaba sent internacional. Sense abandonar mai les seves pròpies arrels, i tant pel treball col·lectiu, Banda Bassotti comença a fer-se conèixer i apreciar a l'Estat Espanyol i, en particular, a Euskadi, on exhibeixen una sèrie de concerts al costat de grups de l'esquerra independentista.
Sempre en el mateix període, aquesta vegada a Itàlia, el grup organitza tres concerts del grup basc Negu Gorriak, amb la participació de Marí, Sandro i Andrea dels Gang. Els Gang, són una banda Italiana que sempre ha barrejat, la musica Folk Italiana, i el punk estil Clash. A Arezzo Wave, el festival més gran de musica independent a Itàlia, la banda executa dues cançons al costat dels Gang. Amb els Gang, han gravat
Bella Ciao (la cançó, al costat de tres més, formaran el mini-C.D. homonimo).
Aquest MCD està acompanyat d'un videoclip de tres temes.

Amb aquesta gira neix la idea de presentar-se a El Salvador a favor del FMLN. Per a donar suport al procés de pau després d'11 anys de guerra civil. L'ocasió de realitzar la idea es presenta alguns mesos després, al març del l994. Amb l'arribada de les primeres eleccions polítiques generals a El Salvador després d'11 anys de guerra civil. La Banda, al costat dels Negu Gorriak, toca a la plaça central de la ciutat de San Salvador per al tancament de la campanya roselitista. El balanç final del tour sera de quatre concerts en menys d'una setmana. A l'estiu de l994, a Bilbao, Banda Bassotti s'exhibeix al costat dels Negu Gorriak, enfront d'un puúblic de més de deu mil persones. Al juny de l995 apareix, a més a més, el CD - Avanço de Cantiere - gravat en un estudi del Pais Basc sota la producció de Kaki Arkarazo, ténico de so i guitarrista dels Negu Gorriak. El CD va ser produït a Itàlia per
Gridalo Forte Records i a Euskadi per Gora Herriak Records.

La Banda Bassotti participa el 1995 de la gran trobada per la llibertat d'expressió, Hits Egin, amb 15 bandes d'Euskadi. D'aquest festival de 12.000 persones existeix un video editat per Esan Ozenki Records.
Després de sis anys sense tocar, la Banda Bassotti va tornar i la nit del 17 de març del 2001 va tocar a Roma enfront de 9.000 persones.
D'aquest concertva néixer el disc i el VHS: "Un Altro Giorno D'Amore", un doble CD. L'enregistrament del concert i la barreja com sempre va estar a càrrec de Kaki Arkarazo.

La Banda Bassotti ha participat en més de 10 recopilatoris a Itàlia, Estat Espanyol i Alemanya. Es va presentar a més de 20 concerts i festivals a l'Estat Espanyol i més de 150 concerts en totes les ciutats d'Itàlia. Segurament ara per ara és la banda independent més famosa de tota Itàlia. Al març de 2002 va sortir el disc L'Altra Faccia dell'Impero - sempre sota la produccion de Kaki Arkarazo i gravat en el Garate Estudi de Andoain (EH).

Fa poc ha tornat a donar la volta A Europa amb concerts a Catalunya, Euskadi, Madrid, Itàlia i Japon on la Banda Bassotti ha tocat després de Red Hot Chili Peppers en el Festival més conegut de Japó, el Fuji Rock Festival. El nou àlbum sortirà el 20 de febrer e 2003 - Asi Es Mi Vida - i pel març 2004 - Amore i Odi.

Discografia [amunt]
Figli della Stessa Rabbia   Figli della Stessa Rabbia
   1992 Gridalo Forte Records - Àlbum
 

Bella Ciao   Bella Ciao
   1994 Gridalo Forte Records - EP
 
Avanzo de Cantiere   Avanzo de Cantiere
   1995 Gridalo Forte Records - Àlbum
 
Un Altro Giorno d'Amore   Un Altro Giorno d'Amore
   2001 Gridalo Forte Records - Doble Live
 
L'Altra Faccia dell'Impero   L'Altra Faccia dell'Impero
   2002 Gridalo Forte Records - Àlbum
 
Así Es Mi Vida   Así Es Mi Vida
   2003 Gridalo Forte Records - Àlbum
 
Amore e Odio   Amore e Odio
   2005 Gridalo Forte Records - Àlbum
 
Vecchi Cani Bastardi   Vecchi Cani Bastardi
   2006 Gridalo Forte Records - Àlbum
 
Viento, Lucha y Sol   Viento, Lucha y Sol
   2008 Gridalo Forte Records - Àlbum
   comprar en iTunes
Check Point Kreuzberg   Check Point Kreuzberg
   2010 Gridalo Forte Records - Doble Live
   comprar en iTunes
Siamo guerriglia   Siamo guerriglia
   2012 Gridalo Forte Records - Àlbum
   comprar en iTunes

Col·laboracions destacades [amunt]
Balla e Difendi   Balla e Difendi
   1991 Gridalo Forte Records - Recopilatori
 

Para Todos Todo Nada Para Nosotros   Para Todos Todo Nada Para Nosotros
   1997 Gridalo Forte Records - Recopilatori
 
Cultura de Resistencia II   Cultura de Resistencia II
   2004 Arran - Doble recopilatori
 
Mondo Ska   Mondo Ska
   2004 - Recopilatori
 
Make Capitalism History   Make Capitalism History
   2006 - Recopilatori
 
Mundo Mestizo 2   Mundo Mestizo 2
   2007 - Recopilatori
 
La Conexión   Rude: La Conexión
   2009 - Doble àlbum
 

Notícies [amunt]
  29.04.2009: La Conexión, nuevo doble álbum de Rude & Barriobeaterz (Castellano)
  08.05.2008: Comunicado de la Banda Bassotti: PARA LA LIBERTAD DE EXPRESION (Castellano)
  08.05.2008: Comunicato della Banda Bassotti: Per la Libertŕ d’Espressione (Italiano)
  03.08.2007: RadioChango en ESPERANZAH! (Castellano)
  03.08.2007: RadioChango ŕ ESPERANZAH! (Français)
  01.07.2007: Comunicato Banda Bassotti dopo aggressione a Roma del 28 Giugno 2007 (Italiano)
  03.06.2007: Festival ESPERANZAH! 2007, Floreffe (Français)
  22.04.2007: MALAGANG, LA FORZA E' NELL'UNIONE. (Italiano)
  08.03.2006: BANDA BASSOTTI: nuovo disco il 13 marzo (Italiano)

Foro [amunt]
  El Foro de Banda Bassotti

Fotos [amunt]
  Esperanzah! 2007
  Irura 30/9/2005

Contacte & Management [amunt]
Booking: bandabassotti@gridaloforte.it

Artistes relacionats [amunt]
  Fermin Muguruza
  La Mâquina

Enllaços [amunt]
  www.myspace.com/bandabassottiband
  www.esan-ozenki.com
  www.gridaloforte.com

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016