www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS

 [99 POSSE]

99 POSSE

99 Posse 99 Posse
Tornar Tornar 

Enviar a un amic Enviar a un amic 
 
  99 Posse 99 Posse

 

DOSSIER Setembre 2003
de Andrea "Freevolo"

 

99 Posse
99 Posse

  Dossier

  Discografia

  Col·laboracions destacades

  Notícies

  Foro

  Artistes relacionats

  Enllaços

el Chango

  Portada

  Editorials

  Artistes del Chango

  Fotos

  Vídeos

  TV

  Discos del Chango

  Concerts

  Notícies

  Konsciència Social

  El Catàleg

 · iTunes

  Els Changuit@s

 · Foros, Chat, Mailing list

  Ràdio

  Castellano

  Français

  Italiano

  English

  Contactar

  Donatius

Cercar
Una nit d'estiu, algú va llegir en veu alta la lletra de "Povera vita mia" dels 99 posse. Deixant-nos dur pel text ens trobem implicats en un rap precís, automàtic, la mètrica dominada... I vam acabar una mica borratxos, cantants sense músiques.

Iniciarem des d'aquí: "Povera vita mia". Comença amb una poesia popular en dialecte, irònica i amarga denúncia dels qui treballen i dels qui exploten el treball dels altres, denúncia represa en el rap en contra de les morts blanques, el treball interinal mal pagat i aprovat per l'estat. A Itàlia la tradició popular és molt forta, fins i tot la del malestar social!

Això són en síntesi els 99 Posse. Un compromís constant, coherent, rarament tan coherent en aquests temps vulgars i desmentits.
L'expressió, és l'artística de música sempre renovada i experimentada, de vídeo i ultimament també de teatre. Un grup capaç de prendre camins distints, fer noves trobades per a després tornar a veure's allí: Nàpols, CSOA Officina 99, etiqueta independent Novenove.

La història és llarga i rica, des dels primers anys dels 90 fins a avui amb números a nivell d'èxit comercial i amb un valor underground intens.
...quan moure's en la realitat de les cases discogràfiques no és fàcil.
Així és com ells mateixos expliquen l'experiència del grup:

"[....]. Ens toca no obstant això recordar i testimoniar com la llibertat d'expressió i d'acció a Itàlia tinguin encara un preu molt alt i que per a realitzar tot això amb total autonomia i llibertat, el grup ha col·leccionat delictes (alguns han vist la victòria de la banda, per alguns altres encara s'està esperant el veredicte) com: ultratge, resistència, violència i lesions agreujades a un oficial públic, vilipendi a les forces de l'ordre, instigació a la delinqüència, ocupació abusiva, manifestació no autoritzada, bloquejar carrers, robatori agreujat, danys, embrutar parets, concerts abusius, possessió i venda d'estupefaents, baralla, associació delictiva. La Posse és un organisme dinàmic de "manos a la obra" i aquests són els preus altíssims que una Posse paga quan vol expressar-se sense censures. De fet, per més que diguin els governs (de qualsevol color ja que el color del dòlar sempre és el mateix) el veritable problema no és el cost de la mà d'obra, sinó l'elevat preu imposat a les "manos de obra" per les "ànimes congelades" dels que decideixen, lleis, governants i totes les variades nomenclatures del MERCAT." (www.novenove.it/99posse/99posse.htm)

MÚSICA! ...perquè per sort hi ha mooolta música. Obrir els braços, les orelles i deixar-se envestir. No dol, excepte als que tenen la consciència dormida. Pels altres és un plaer d'energia, bases, veus.
.... ENERGIA: perquè quan escoltes "l'anguilla" no pots quedar-te quiet i indiferent. Perquè quan arribes a "quello che...", que saps que és una cançó d'amor, no pots fer com si res.... i et mous! (millor dita, et mou ella!) Necessites ironia? Pren-te una dosi de "All'antimafia" o "Comuntwist". Les veus de 'O Zulú (Lucca Persico) i Meg (Maria di Donna) t'agafen de la mà i et sacsegen al mateix temps. La música de KayaPezz8 (Marco Messina), JRM (Massimo Jovine) et duen a cada racó del món sense sortir. I aquestes són màgies que només els millors artistes coneixen.

...COMPROMÍS POLÍTIC. Perquè una cosa és tocar aquí a l'abric d'alguna manifestació, una altra és anar-te'n a Palestina, L'Iraq, Chiapas o Kurdistan i fer ALLÀ un concert de denúncia en contra del regimen de torn!

El grup és sòlid i tots participen en les composicions, el que permet també col·laboracions externes: les últimes són el projecte AL Mukawama de Lucca Zulú, Neil Perch & Papa J, i l'experiència Nous-La tempesta de Meg i Kayapezz8, banda sonora electrònica creada per ells per a una adaptació experimental de teatre de Shakespeare.

En fi: 160.000 còpies d'un sol àlbum underground no són un punt d'arribada, sinó un excel·lent senyal al llarg del trajecte.

Discografia [amunt]
Rafaniello & salario garantito   Rafaniello & salario garantito
   1992 BMG - Àlbum
   comprar en iTunes

Curre Curre Guagliò   Curre Curre Guagliò
   1993 BMG - Àlbum
   comprar en iTunes
Cerco Tiempo   Cerco Tiempo
   1996 BMG - Àlbum
   comprar en iTunes
Corto Circuito   Corto Circuito
   1998 BMG - Àlbum
   comprar en iTunes
La vida que vendrá   La vida que vendrá
   2000 BMG - Àlbum
   comprar en iTunes
NA 99 10º   NA 99 10º
   2001 BMG - Doble Best Of / Live
   comprar en iTunes
Cattivi Guaglini   Cattivi Guaglini
   2011 - Àlbum
   comprar en iTunes

Col·laboracions destacades [amunt]
Radical Mestizo   Radical Mestizo
   1999 Revelde Discos - Recopilatori
 

Radical Mestizo dos punto mil   Radical Mestizo dos punto mil
   2000 Revelde Discos - Recopilatori
 

Notícies [amunt]
  02.04.2011: Africa Unite y 99 Posse vuelven a pisar tierra Española! (Castellano)
  28.08.2009: 99 Posse: siamo tornati (Italiano)

Foro [amunt]
  El Foro de 99 Posse

Artistes relacionats [amunt]
  Bisca 99 Posse
  Al Mukawama

Enllaços [amunt]
  www.novenove.it

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016