www.radiochango.com
GATS
EL CHANGO PRESENTA  
EL CHANGO PRESENTA
  Notícies, Discos
  Agenda concerts
  Artistes, Fotos
  Ràdio, Vídeos, TV
  El Catàleg, iTunes
  Planeta Lem: Por Si Viene Un Meteorito
  La Pegatina: Xapomelön
  Naraina: Nina
  Serveis RadioChango
  Donatius
KONSCIÈNCIA SOCIAL  
KONSCIÈNCIA SOCIAL
  Últims articles
  Consumir perjudica greument la s...
  La insubmissiˇ bancÓria i el dre...
  En mem˛ria de Manel Ladrˇn
  Avanšant en un cooperativisme ag...
  Multen RÓdio Pica amb 60.000 eur...
  RadioChango 2016
   Els Editorials del Chango Editorial  
 

Editorial - Setembre 2011

LĺEsperanzah! World Music Festival Celebrarà la seva tercera edició els dies 16, 17 i 18 de Setembre al Parc Nou del Prat de Llobregat.

Esperanzah! El Prat de Llobregat, el germà petit del mateix i prestigiós festival que es celebra a Bèlgica des de fa 10 anys, inicia la seva tercera edició amb un cartell farcit  de propostes culturals per a tots els públics que estarà encapçalat per la fi de gira dels Che Sudaka “Tudo é Possible” i la presentació de nous treballs com Transadelica o Flamentronika encapçalats per vells amics del festival com Amparo Sánchez, Yacine Belahcene (Cheb Balowsky) i Panko Gabas amb Ramón Giménez (Ojos de Brujo).

No ha estat fàcil, de fet fa dos mesos l'organització del Festival, l'entitat sociocultural Gats i una vintena més d'ONG’s i col·lectius diversos, no sabien si aquesta nova edició seria possible. L'esperança és l'últim que s’ha de perdre.

Esperanzah!, és un festival que pretén utilitzar el potencial de la música i de la cultura en general per a agitar consciències en pro d'un necessari canvi que faci del nostre món, un lloc més just. Per això, és un festival que impulsa una ONG i que no té orientació lucrativa. De fet, aquest any el festival abandona el format de pagament de les dues primeres edicions i es reconverteix en un festival gratuït per a garantir l'accés a tot aquell que vulgui assistir-hi.

Aquesta és una línia més coherent amb la forma d'entendre la utilitat d'un festival d'aquestes característiques en un Barri com el de Sant Cosme al Prat de Llobregat. A més s’està actuant des del convenciment que en aquest moment històric que vivim, el facilitar la participació i la creació de sinergies a través d'un espai festiu, és un fet que no ha d'estar lligat a la compra d'una entrada.

Per a això el festival s'ha reinventat i amb un pressupost molt ajustat i coherent amb el context socioeconòmic actual, ha generat una proposta que arreplega experiència, experimentació i propostes tant consolidades com per explotar de la mà de més de 30 artistes i les seves propostes que van des de la música a la màgia, passant per les animacions infantils, la gastronomia, els llocs artesans, els documentals, el poble de les ONG’s. Tot un festival aixecat en dos mesos per a poder dir més alt però no més clar, que un altre món és possible i urgentment  necessari. Aquest “reinventar”, també ha portat un cicle Esperanzah!, pel que durant tres mesos més de 50 bandes com Color Humano o els documentals sobre la temàtica ambiental del festival han passat per escenaris com El XirinGo! De la Platja del Prat, La terrassa del Cèntric o la Sala La Resistència de L’Hospitalet.

Una vegada més el festival és celebrarà al barri de Sant Cosme, barri que acull a l'associació promotora del festival i en el qual desenvolupa gran part del seu treball. El Parc Nou, és un parc de 13 hectàrees situat en el camí de la platja de El Prat de Llobregat. Un oasi entre trens, vaixells i avions que ajuda a imprimir a Esperanzah! un caràcter molt especial valorat per la majoria d'assistents al festival.

El festival serà l'escenari triat per grups com Transadelica o Flamentronika per a presentar els seus nous projectes o pels Che Sudaka per tancar la seva gira de més d'un any per tot el món Tudo é Possible. La rumba, el Rap, els ritmes africans, cubans i de molts altres llocs del món estaran representats per bandes com Pacha Mama Tunait, Santo Machango, Buritaca, Global Duo, Mane Ferrer de Cubaneo lo autentico, Guarapo BCN, Debuenostontos, Labandatonpare,  Skaparates, Chimango, Zulu 9.30 o Dinatatak entre d’altres . El festival també comptarà amb una nodrida presència de DJ’s com La Morocha, Panko, Tillo, Andy Loop o Satelite Boing i col·laboracions especials com el Reggae de Caravelle Prod. Tot això emmarcat dintre dels ja tradicionals espais del festival i d'una proposta d'activitats infantils, de reflexió, de gastronomia o comerç just.

Aquest és un any d'indignació i Esperanzah! ni és aliè als problemes de milers de persones o organitzacions no governamentals , ni vol resignar-se a que tot hagi de continuar així en el nostre món.

Per això el festival s'articula entorn a una temàtica, que aquest any girarà entorn al paper dels boscos i de l'agricultura per a plantar cara a la majoria de reptes socials, ambientals, econòmics i culturals que tenim com societat. Esperanzah! abandera un projecte que vol dur esperança a molts llocs del món, un projecte que consisteix a realitzar una gran aliança per a impulsar el que han anomenat “Granges de Carboni”. Un sistema de gestió que permet absorbir CO2 de l’atmosfera (causant del canvi climàtic), fixant-lo en el sòl i fent que aquest sigui mes fèrtil i amb major capacitat de fixar aigua. Amb aquest tipus de gestió del sòl, es podria lluitar de forma decidida contra l'escalfament global, però també contra les seves conseqüències com la sequera, la desertificació, la falta d'aliments, d'aigua i la falta d'ocupació o l'abandó de les zones rurals entre d’altres problemàtiques.

Així mateix, el festival farà dos decidides crides:  per la Pau al món, a través d'una trobada de tambors amb el conegut activista Chemai en el qual esperen ajuntar a centenars de persones amb tambors o altres elements que permetin fer percussió i altre per a seguir reclamant més democràcia, mes participació i una regeneració de la política demanant a tots els indignats que muntin les seves tendes de campanya en les façanes de les seves cases, fent així que el moviment que es va iniciar fa uns mesos en tot l'estat espanyol, a part de seguir actiu, sigui més visible. Reivindica el festival que si hi ha un espai per a la indignació, ha d'haver-lo també per a l'esperança de construir entre tots i totes un món millor.

El festival obrirà les seves portes el dia 16 de setembre a les 18h i finalitzarà el diumenge 18 a les 24h.Totes les seves activitats són gratuïtes, el festival es finança gràcies als seus patrocinadors, la venda de begudes i menjars oferts en el recinte del festival.

+ info www.esperanzah.cat  www.gats.cat  www.aliancaarbre.org
933795637

Departament de comunicació: Claire Gallegaro comunicación@esperanzah.es

Editorials anteriors

 
CERCAR  
CERCAR
 
 
 

QUÈ ÉS RADIOCHANGO?

"¡ Revolució !"
"RadioChango" vol transmetre festa i esperança a través de la música i ser alhora un element motor de la rebel·lió (però no de la violència) i de la lluita per un món més just.
ELS CHANGUIT@S: CHAT & FOROS DEL CHANGO  
ELS CHANGUIT@S: CHAT & FOROS DEL CHANGO
    El Chat del Chango
  0 usuaris connectats
  Els Foros del Chango
  Manu Chao (26.10.2016 12:21)
  Konciencia (16.10.2016 11:56)
  La Radio (01.08.2016 00:58)